Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Дянков: Няма да използваме резерва от гориво

Доставките за авиокомпаниите и БДЖ са вече организирани, заяви финансовият министър Симеон Дянков, след като напусна пленарна зала, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Дянков увери, че има достатъчно бензин за 160 дни в държавния резерв, но по думите няма да се стигне до него защото вече няколко компании са преориентирали бензин към България. Дянков допълни, че за самолетите имат резерв гориво за месец, а до 2-3 дни ще се преориентират доставки от други страни.

По думите на финансовият министър Бургаската рафинерия не е единствената, която предоставя за Балканите горива за самолетите, като уточни, че румънската рафинерия има възможност за доставки. Едва ли ще се наложи да използваме горивото от държавния резерв, заяви Дянков, като допълни, че са готови и започнали процедура, която се управлява от МИЕТ и МВР, ако се наложи.

Няма да върнем лицензите на „Лукойл”, докато не монтират измервателните уреди и не спазят закона, бе категоричен Дянков. Според него „Лукойл” са имали досега достатъчно технологично време, за да спазят закона, ако са имали желание. Убеден съм, че сега „Лукойл” в най-кратки срокове ще сложат измервателните уреди, заяви финансовият министър. Той не коментира резкия спад в платените данъци от „Лукойл” за тази година. „Лицензът е отнет и на други 4 данъчни складове”, добави Дянков. Той не отговори на въпроса дали с пренасочването на количествата гориво от други страни ще се повиши цената на бензина у нас.

Данъчната проверка на „Лукойл България” е завършена, а в „Лукойл Нефтохим” все още тече, защото има допълнителни стъпки относно инвентаризация на наличните ресурси и проверката ще продължи още 10 дни, обясни финансовият министър Симеон Дянков в пленарна зала в отговор на въпрос на Иван Иванов. Прилагаме законът без да се правят изключения, заключи Дянков преди да напусне пленарна зала.

cross-bg.net/