Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

10 основни правила в добрата тв реклама

Доста е изписано и казано за добрата формула на телевизионната реклама. Няма спор, ефектът зависи от културния контекст, чувството за хумор в сюжета и това на зрителите, вида на рекламирания продукт, историята му, бюджета.Авторите в Advertising.About определят своите 10 основни правила, които според тях правят тв рекламата добра и смислена. Те са:

В кадрите на всяка добра реклама по телевизията има хора. Хората обичат да гледат други хора. Факт. Трябва да има динамика. Нещо е необходимо да се случва с рекламираните стоки, поставени сред хора.

Добро планиране на видеото. В една реклама на обзавеждане могат да се покажат десетки предмети на компанията, но прекаленото натрупване и твърде бързата смяна на кадрите прави рекламата непоносимо информативна и затормозяваща. Съвет: Ако трае 30 секунди, добър ефект може да има редуването на три вида обстановки, не повече.

Колкото по-малко думи, толкова по-добре. Понякога стои добре дори, ако се изрече само лозунга на марката. Важно е в сценария да има кратки изречения, които се запомнят и грабват вниманието на зрителя. Думите могат да бъдат използвани само за да бъде провокирана аудиторията да се обърне към телевизора, който много хора използват за фон, също както радио.

Музикален фон, който съответства на кадрите. Думи, които отговарят на видеото. Погрешен пример: Гласът зад кадър говори за обзавеждане, а хората виждат на малкия екран сгради на улицата.

Призив за действие, насочен към зрителите.

Точно времетраене. Клипът трябва да се простира точно във времето, което е заплатено. Ако е с продължителност 1.02 минути, но е закупена 1.00 минута, няма основание да се претендира, че част от ефектния му завършек в последните 2 секунди е отрязан.

Подходяща продуцентска компания. Изборът й може да бъде свързан с добрия й опит да заснема професионални реклами, серии или филми за тв канала, в който маркетингът на компанията е решил да рекламира.

Честота на излъчването. Телевизията има по-малка нужда да се излъчва рекламата непрекъснато, отколкото радиото, но недостатъчното показване е от ключово значение. Освен ако не става дума за реклама, която е излъчена само няколко пъти, но по време на финала на Световното по футбол или на дългоочакваните серии от музикален конкурс например.

Постоянство. В добрата кампания телевизионната реклама повтаря същия шрифт, лого, цвят на буквите както рекламите в останалите медии и както предишните тв реклами на марката, заснети и излъчени по-рано.

manager.bg