Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Областният управител прие шефове на Международната полицейска асоциация

Областният управител Данчо Симеонов се срещна вчера с президента и вицепрезидента на Международната полицейска асоциация Майкъл Одисеос и Алексей Ганкин. При посещението си в Областната администрация те бяха придружавани от председателя на българската секция на асоциацията Зинаида Ганчева и председателя на варненския клон Димитър Ангелов.Международната полицейска асоциация е най-голямата подобна организация в света с над 400 000 членове в 60 страни. Тя е независима от политически и професионални сдружения и обединения и има специален съвещателен статут в ООН и Съвета на Европа. Областният управител запозна гостите с географското положение и икономическото развитие на Варненска област, както и с нейното административно разпределение

. Данчо Симеонов информира, че през последните години се залага много на т. нар. зелена енергия, вследствие на което са изградени редица ветрoгенераторни и фотоволтаични паркове. Паралелно с това регионът е традиционна туристическа дестинация с акцент върху културния туризъм. В подкрепа на последното Данчо Симеонов сподели, че тук се намира най-старото обработено злато в света. „Областната дирекция на МВР работи добре, полага много усилия и има добри резултати в овладяването на престъпността“, допълни Симеонов.

Президентът на Международната полицейска асоциация Майкъл Одисеос сподели, че всяка година организацията провежда срещи и конференции за обмяна на опит. Идеята е на тези форуми полицаи от различни страни да споделят своите начини и методи на работа и да изработват общи стратегии в борбата с трансграничната престъпност. Във връзка с това вече сa водени разговори с кмета на Бургас Димитър Николов за провеждане на седмица на приятелството в морския град. Основната цел е освен да се помага на полицията в нейната работа, да бъде подобрена и взаимната връзка между полицията и гражданите.

В контекста на казаното областният управител на Варненска област изрази готовност да съдейства за осъществяването на контакти между асоциацията и полицейските структури в региона и допълни, че губернаторите на периферийните морски региони в Европа, които се срещнаха на конференция във Варна в началото на юли, също могат да бъдат запознати с работата на Международната полицейска асоциация за подпомагане борбата с престъпността. От своя страна, вицепрезидентът на асоциацията Алексей Ганкин, който е и председател на Всерусийската полицейска асоциация, заяви, че полицията е визитната картичка на една страна и допълни, че двете страни са си помагали през годините и продължават да работят заедно в настоящите обществено-политически условия в света по отношение на борбата с тероризма.В този ред на мисли Ганкин заяви, че подкрепя идеята световната конференция на Международната полицейска асоциация през 2016 г. да се проведе във Варна.

http://www.chernomore.bg/