Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Страната ни взема 100% компенсация от ЕК, поради Ешерихия коли

България ще получи пълни компенсации на загубите от проблема с бактерията Ешерихия коли от ЕК. Това сподели министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред БНТ. Компенсацията ще възлиза близо на 5 млн. лева. В същото време министър Найденов и директорът на ДФЗ ще проведат среща с земеделските производители, които негодуваха срещу ниските изкупни цени на продукцията им.
„По време на протеста им аз се срещнах с техни представители в град Рила и обясних какво правим. Днес ще отидем на място при тях, до борсата в Петрич и до контролния пункт, ще отида и в оранжериите в Струмяни“, каза Найденов.

Той припомни, че е одобрена и нова помощ, според която зеленчукопроизводителите ще получат средства за килограм продукция.„Досега земеделските производители получаваха помощи за единица площ, но малките зеленчукопроизводители са необлагодетелствани, защото те обработват малки площи и не може да бъдат сложени заедно със зърнопроизводителите. 15 млн. лв. са заделени по тази схема и те могат да кандидатстват“, подчерта още министърът на земеделието и храните.

News.bg