Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Лукойл“ намали цените на горивата

„Лукойл България“ свали цените на горивата, считано от 24 часа на 2 август, съобщиха от компанията.Най-значително намалява цената на бензина А-95 – с 1.91%. Най-масовото гориво вече ще се търгува при цена на едро 2 337.60 лева за хиляда литра.

От тази нощ поевтиняват и другите горива – бензинът А-98 ще се продава за 2 397.60 лева за хиляда литра. Това представлява понижение от 1.87 на сто. Евродизелът пък поевтинява с 1.74% и цената му вече е 2 310 за хиляда литра.Цената на газьола има най-малко понижение – от 1.68%. На едро цената на горивото е 2 322 лева за хиляда литра.

Последната промяна на цените на горивата беше на 20 юли, припомнят от компанията. Мотивите за понижението е динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти. От началото на седмицата петролът на международните пазари поевтиня. Американският сорт изгуби повече от 4 долара от цената си, а типът „Брент“ поевтиня с 2 долара на барел.iNews припомня, че миналата седмица Агенция „Митници“ отне лиценза на руската петролна компания за извършване на дейност по закона за данъчните складове. Причината е забавено монтиране на измервателни съоръжения.От „Лукойл“ обаче обжалваха действията на ведомството, а Административният съд в София отмени решенията с мотива, че „са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда по смисъла на чл. 166, ал. 2 АПК.“

Така, от вчера „Лукол Нефтохим Бургас“ поетапно възобнови нормалния технологичен режим на инсталациите, съобщиха от пресслужбата на комбината. След заповед на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов бяха премахнати и митническите пломби по съоръженията в комбината и нефтеното пристанище „Росенец“. Така бе възстановен вносът на петрол и експедиция на горива.

inews.bg