Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Българи купуват къщи на Охридското езеро

Българи и холандци започнаха да купуват къщи в македонското село Радожда, разположено между планината Ябланица и Охридското езеро, пише македонският вестник „Вечер“. Селото се намира на 12 километра от Струга, съвсем близо до албанската граница. Цените на имотите са много примамливи и са около 50 000 евро за къща на брега на езерото.

Новите жители на Радожда казват, че са били привлечени от природата и близостта на планината от едната страна и езерото от другата страна. „Цените на къщите сега са по-ниски, но с течение на времето ще растат. Преди години близките лозя пък се продаваха за по 20 евро квадратът, а сега сумата е двойно по-голяма, защото има интерес. Тези, които имат стари къщи, ги продават, след като са си направили нови“, разказва възрастен мъж.

В Радожда има 7 църкви. Особено интересна е пещерната църква „Свети Архангел Михаил“, която е от 14 век. За това място местните разказват легенда. Момичета, които не искали да бъдат потурчени, се самоубивали там, хвърляйки се от висока скала, пише вестникът.

dnes.bg