Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Говорите ли езика на жестовете

Известно е, че когато хората общуват помежду си и си обменят информация, само 7 на 100 от нея се предават с думи, 38 на 100 – чрез интонации и модулации на гласа и 55 на 100 чрез жестове. Думите информират, жестовете допълват думите, а понякога ги и заместват. Жените по-добре разбират езика на жестовете. Те придобиват този си опит при отглеждането на малките деца.

Някои жестове са общи за всички народи. Навсякъде усмивката означава добро настроение, сбръченото чело издава грижите, а повдигнатите говорят за неразбиране, недоумение, незнание. Още Фройд е забелязал, че думите значат едно, жестовете друго. Той стигнал до извода, че жена, която при разговор с него си играе с пръстена си – изважда го от пръста си и отново го слага, всъщност е недоволна от съпружеския си живот, макар да твърди в същото време с думи, че всичко е наред.

Хората със силен характер слагат ръце в джобовете си и само палците остават навън. Когато по същия начин слагат ръце в задните си джобове, искат да скрият амбициите си. Ако жена направи такъв жест означава, че тя е личност, която решава всичко сама. Човек, който слага  в джобовете си само палците, често има навик да се люлее напред-назад. В присъствието на такъв човек се дръжте напълно естествено, спазвайте дистанция, не бъдете много доверчив към него, но не го и провокирайте.

Преплетените пръсти и допрени длани пред тялото са жест, които свидетелства за враждебност. Колкото по-високо са вдигнати преплетените пръсти, толкова по-малко вашият събеседник е съгласен с вас.

Почесването по врата е признак на недоволство. Когато някой си потупа врата с длани или го поглажда, в повечето случай той лъже или изобщо е злобен човек. Ако лъже той си гледа същевременно и обувките. Понякога този жест означава скука и досада от партньора.

Прекръстосаните крака означават голяма плахост. Този жест е типичен за жените. В такива случай трябва да сте много внимателни и тактични в разговора си с такъв партньор. Ако промени позата си, значи сте го убедили в нещо.

Прикритите уста с ръка означават фалш. Този жест издава човек с лъжлива същност.

Пръстите в устата са липса на самочувствие и самоувереност.Понякога вместо пръст в устата се появява цигара или химикалка. С такъв човек трябва да се разговаря спокойно, бавно и разумно.ю

Кръстосаните ръце и крака са недоверие. Вашият събеседник не вярва в това, което му казвате.

Ако едната ръка преминава пред тялото и държи другата , това е отбранителен жест. Този жест се среща най-често там, където се събират непознати хора. Ако по време на разговор си сменя позата, значи сте спечелили сипматиите му.

barometar.net