Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Може ли влечението към секса да се превърне в болест?

Както всичко останало в този живот и сексът води до пристрастяване.Това на пръв поглед звучи добре, но може да бъде опасно за хората, тъй като за тази интимност за нужни двама.И ако вторият не е на разположение и няма същата интензивност на желание като „заболелия“, то нуждаещият се може да си търси удоволствието, прилагайки сила.Сексуалното пристрастяване кара неговият обект да бъде обсебен от мисли за секс и да чувства непрекъсната потребност да го практикува, като у него остава незадоволим глад.

Човекът фантазира непрекъснато за подобни изживявания и всичко останало за него губи значение и смисъл.Има различни нива на пристрастеност, както при всяка друга зависимост. Понякога „заболелият“ дори не изпитва удоволствие от случващото се, а го прави като някаква фикс идея. Друг път, за да не се отегчи непрекъснато кара партньорите си да влизат в странни роли.Желанието за секс е хубаво и здравословно, когато е в конкретни норми. За всеки човек те са различни, но има някои общоприети измерения, които, ако бъдат прекрачени, трябва да светне червената лампа в главата ви, че има нещо нередно.

Знаците за сексуално пристрастяване:

– ако използвате константно секса, за да се отървете от негативни емоции;

– ако работата ви или задълженията ви в живота системно страдат от сексуалната ви обсебеност;

– ако чувствате постоянна незадоволеност и усещате, че натоварвате силно партньора/ката си с желанието си;

– ако всяка втора ваша дума и мисъл е свързана със секс и това не е просто летен хормон, а поведение, независещо от нивото на либидото и сезоните.

dnes.bg