Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ЦИК заличи варненската партия „Нашият град“

Централната избирателна комисия заличи днес политическа партия „Движение Нашият град“ като участник в предстоящите местни избори през октомври. Това става ясно от съобщение на ЦИК, публикувано на сайта й. Партията, която се свързва с икономическият кръг около „Химимпорт“, не е представила коректна подписка, което е станало причина за отказа за регистрация, пише в решението на комисията.Според текстовете на избирателния , за да бъдат регистрирани като участник в изборите, партиите трябва да представят подписка с поне 7000 подписа. „Нашият град“ обаче е подал заявление, подписано само със  5867 коректни подписа, е показала проверката на главна дирекция „ГРАО“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Преди по-малко от месец лидерът на партията, телевизионният водещ в местната варненска телевизия „Черно море“ Неделчо Михайлов заяви, че на тези избори амбициите ще са още по-големи и партията ще се бори за позиции във властта не само на Варна, но и в много градове във вътрешността на страната.До 18 часа днес партията ще може да обжалва решението на  ЦИК.

Междувременно на 3 август т.г. новоучредената партия „Нова Европа“ обяви във Варна, че издига Мартин Стоянов за кандидатът кмет на Варна. Стоянов, който е на 28 години, ще води и листа за общински съветници на политическата формация, в която са включени имената на 7 напълно непознати и полуанонимни варненци.Данни от Търговския регистър показват, че допреди няколко месеца кандидатът за кмет на Варна  Мартин Стоянов е бил член на надзорния съвет на „Холдинг Варна“ – компания, свързвана с икономическия кръг около „Химимпорт“.

dnevnik.bg