Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Шокиращо видео показа мародерствата в Лондон

Аматьорски видеозапис, разпространен в интернет, показа ясно манталитета на хората, излезли да безчинстват по улиците на британските градове през последните дни. Смята се, че кадрите са заснети в понеделник в Лондон. На тях се вижда ранено момче, седнало на земята до локва кръв. Към него се приближават младежи, които оставят впечатлението, че искат да му помогнат. В последствие обаче те бъркат в раницата на гърба му и го ограбват, като изхвърлят ненужните неща на земята. В същото време безпомощното момче се държи за носа и се опитва да спре кръвта, предаде БНТ.

Според малайзийски вестник, жертвата е 20-годишният Мохамед Росли. Възмущението си от случката, разтърсила британците, изрази днес премиерът Дейвид Камерън.“Подобни отблъскващи сцени показват, че „някои неща са дълбоко сбъркани в нашето общество“, каза Камерън. Той съобщи, че на полицията вече е разрешено да използват гумени куршуми. „Освен това решихме в превантивните мерки да включим и водни оръдия, въпреки че засега не са нужни. Ясно е, че имаме голям проблем с уличните банди в страната. Дълго време не сме обръщали внимание на пълната липса на уважение, което демонстрират тези групи. Но трябва да е ясно, че те не са мнозинството от младите хора в страната“, каза британският премиер.

Безредиците във Великобритания, които започнаха миналата седмица в Лондон след убийството на 29-годишен мъж продължават. Те вече взеха четири жертви.Междувременно ислямистките форуми в интернет гъмжат от призиви към мюсюлманите във Великобритания да започнат онлайн кампания в подкрепа на уличните хулигани в страната и да ги призоват да свалят правителството, предаде Асошиейтед прес.Десетки потребители предлагат британските мюсюлмани да „наводнят“ социалните мрежи, като „Фейсбук“ и „Туитър“, с лозунги и постове, подстрекаващи младите британци да продължат да предизвикват размирици. Един ислямист дава идеята да бъдат подети лозунгите, използвани при демонстрациите в арабски държави в началото на тази година. Друг твърди, че предприемането на атака в интернет е много важно и че „хаосът е полезен за (ислямистите) в Лондон“.

news.bg