Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Facebook пуска алтернатива на SMS-ите

От вторник американските потребители на най-голямата в света социална мрежа Facebook може да инсталират на своите смартфони минипрограмата Facebook Messenger. С  нея те могат бързо и лесно да пращат съобщения на други потребители на Facebook, предаде CNN.Получателите ще могат да четат своите съобщения на своя смартфон, на интернет сайта на Facebook, или, ако са го настроили правилно, и на своя нормален мобилен телефон.
По този начин услугата е безплатна алтернатива за SMS-и. В България обаче това приложение, което засега е налично за iPhone на Apple и смартфони с операционната система на Google Android, все още не може да се сваля и инсталира.Освен това Facebook Messenger поддържа функции за изпращане на съобщения до няколко абоната, определяне на местоположение и качване на фотографии.Засега приложението е достъпно за ползване от потребителите на американските онлайн магазини App Store и Android Market. То е разработено от стартиращата компания Beluga, която беше купена от фирмата на Марк Зукърбърг през март 2011 г.

По този начин Facebook очевидно реагира на подобно предложение от новия си конкурент Google+. В своята нова мрежа интернет гигантът вгради услугата Huddlе, която, подобно на Facebook Messenger разрешава пращането на новини от смартфон към един или няколко получателя.Според германското списание Stern в кода на Facebook Messenger има зародиши за възможна видеотелефония, въпреки че социалната мрежа вече предлага подобна услуга в сътрудничество със Skype. И в новото приложение видеотелефонията може да се прилага чрез  Skype, пише Stern.Не за първи път в разработки на социалната мрежа се намират следи за бъдещи възможности. Преди няколко седмици разработчик откри в приложение на  Facebook за iPhone такова и за iPad.

investor.bg