Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Венеция си намери спонсор

55-годишният основател и собственик на марката Diesel Ренцо Россо ще плати реставрацията на най-знаменитото съоръжение във Венеция – мостът Риалто.Той най-старият от четирите моста, които пресичат Големия канал. Построен е още през 1591 година, но за 400 години и 20 милиона туристи минали по него – конструкцията му е в окаяна състояние.През април Риалто се лиши от една от своите колони. За последните три години това е третата конструкция, която се откъртва от моста. За щастие нито един от туристите тогава не пострада, но инцидентът повдигна друг въпрос – мостът се нуждае от спешна реставрация, в противен случай града ще го загуби, а кметството няма пари за ремонта.

Властите на Венеция се обърнали за помощ към Ренцо Россо, който е потвърдил, че е готов да поеме всички разходи. Според Corriere della Sera спонсорският договор ще бъде сключен до дни.Россо е един от най-успешните бизнесмени в Италия. През 1996 година Diesel получи приза „Най-добра компания в Италия“. Година по късно Ernst & Young го призна за предприемач на годината. През 2004 година списание The Face нареди Россо в класацията на най-влиятелните персони. Малко след това GQ го нарече Човек на годината.

Заявката на Россо за сопносрство на моста Риалто идва няколко месеца, след като друг италианец – собственикът на обувната марка Tod’s и футболен клуб Фиорентина Диего Делла Вале – сключи договор с кметството на Рим обещавайки да вложи 25 милиона евро в реставрацията на Колизеума. Тази новина обаче се превърна в грандиозен скандал.Журналисти се добраха до информация, че Делла Вале не е направил това подтикнат от желанието си да спаси знаменитото съоръжение. Според договора, той получил правото в продължение на 15 години да използва образа на Колизея с търговска цел.

Кметът на столицата заяви, че паметникът принадлежи на Италия и това, че са получили дарение не означава, че са го продали.Дали Ренцо Росси не е поставил някакви условия на властите във Венеция, все още не е ясно.Спонсорството обаче е масова практика в града на каналите. Досега в него пари за реставрация са вложили модните гиганти Prada, Bulgari и Louis Vuitton.Това е начин да запозим, това, което имаме, а и показва гражданската позиция на богатите хора, смята кметът на Венеция Джорджо Орсони.

http://bgvesti.com