Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Лондон e световната столица на модата

Ето още една причина да посетите британската столица, ако още не сте го направили досега. Лондон беше обявен за столицата на световната мода – или поне това са категоричните резултати от анализа на американската изследователска организация „Глоубъл ленгуич монитър“ (Global Language Monitor), съобщиха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

През миналата година Лондон успя да изпревари предишния първи в класацията – Ню Йорк. На трето място е Париж. Организацията Global Language Monitor е със седалище в Тексас. Тя съставя класацията си на базата на това колко често са споменати в средствата за информация и в интернет ключови думи, имена на известни личности и компании. Организацията извършва мониторинг в около 75 хил. печатни и електронни медии. Авторите на класацията са на мнение, че Лондон е заел челната позиция благодарение на вниманието на средствата за масова информация към сватбата на внука на британската кралица Елизабет Втора принц Уилям и Кейт Мидълтън, а също заради смъртта на световноизвестния дизайнер Александър Маккуин.

„Ние виждаме какво въздействие оказват върху класацията две истински медийни звезди – Александър Маккуин и Кейт Мидълтън. Нашите изчисления показват, че именно те са допринесли за победата на Лондон над Ню Йорк“, уточни Бека Пейдж от „Глоубъл ленгуич монитър“.

По оценка на организацията смъртта на моделиера не е довела до залеза на модната му къща, а до обратната тенденция. Дизайнер на сватбената рокля на Кейт Мидълтън бе Сара Бъртън, арт директор на модна къща „Александър Маккуин“. Нейният талант помогна съпругата на принц Уилям да се превърне в образец на изтънчения вкус и безупречния стил. В класацията за тази година Лондон се изкачи от трето на първо място, а Ню Йорк – досегашен лидер в рейтинга – остана на втора позиция. Париж също слезе с едно място надолу – от второ на трето.

btv.bg