Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Как да бъдеш щастлив без пари?

69-годишна германска успя на практика да докаже, че човек може да живее и да се чувства щастлив, без да похарчи и стотинка.Когато преди 15 години започва уиникален 12-месечен експеримент, Хайдемари Швемер не е вярвала, че може да изкара толкова дълго, без да харчи каквито и да било пари, посочва The Local.От 1996 г. тя живее по уникална бартерна схема, която ? осигурява учудващо добър социален статус. Тогава взема решение да се опита да живее без пари – напуска работата си и дома, в който живее под наем, раздава всичките си вещи, затваря банковата си сметка и прекратява здравната си осигуровка.

Днес елегантната пенсионерка с лек грим и огърлица от фалшиви перли споделя искрено, че не си спомня последния път, в който е похарчила пари за нещо.Без да е религиозна или аутсайдер, Швемер живее в центъра на днешното материалистично общество и въпреки това няма никакво намерение да се връща към еврото и центове.“Отказът от парите ми даде качествен живот, вътрешна хармония и свобода“, споделя жената. Сега тя живее в къща в северногерманския град Вилхелмсхафен, за която вместо наем плаща с изхвърляне на боклука и косене на ливади.

Храната си осигурява от склад в Дортмунд, който ? дава бракувани продукти, а понякога разчита и на зеленчуковата градина на приятелка, в замяна на което върши полезни неща.Пенсията си от 700 евро раздава на нуждаещи се, както и парите, спечелени от продажбата на книгите, които пише.Признава, че в началото семейството ? се е притеснявало много за нея, но че днес всички я подкрепят и ? се възхищават.

inews.bg