Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Защо не бива постоянно да връзваме косата

Днес съществуват всевъзможни шноли, щипки и ластици, които са наистина красиви, а притежателките на дълги коси с удоволствие ги използват за разнообразни прически.

Много често обаче постоянното носене на такива аксесоари става причина за влошаването на здравето на косата, пише kozmetikata.com. Шнолите за коса са използвани още в Древен Египет и тази страст към аксесоарите за коса се развива заедно със самата история, та чак до днес.

Когато погледнем съвременните предложения, веднага ще осъзнаете, че голяма част от тези изделия се правят от груби материали и недостатъчно прецизно. Специалистите по грижа за косата предупреждават, че изделията с ниско качество често стават причина за влошаването на външния вид на косата.

Шнолите (фиби, фуркети)

Както казват професионалистите, без метални фуркети не се прави нито една вечерна прическа с дълга коса. Освен това, съществуват много ежедневни прически, където фибите играят ролята на закрепители. Въпреки това, честият контакт с на метала с кожата на главата и опънатите прически могат да лишат косата от блясъка и красотата й.

Ластиците

Ластиците за коса доста бързо се напукват. Но изглеждат все още подходящи за използване, въпреки че миниатюрните пукнатини, които са се образували по повърхността им и чест могат да доведат до накъсване на косата.

women.bg