Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Червената Мая Манолова е най-бъбривият депутат в НС

Мая Манолова (БСП) и Искра Фидосова (ГЕРБ) са най-приказливи от всички народни представители в 41-вия парламент, гласи справка от администрацията на Народното събрание, предоставена на в. „Труд“ по Закона за достъп до обществена информация Общото време, което червената Мая Манолова е изразходвала за изказване по всички теми от парламентарната трибуна за периода от 14 юли 2007 до 15 юли 2011 г., е 37 часа 53 минути и 41 секунди. Тя е изприказвала всичко това в 775 изказвания.

Фидосова й диша във врата. Тя е говорила 35 часа 47 минути и 56 секунди. Фидосова се е изказвала 1272 пъти. Тя обаче е и шеф на парламентарната правна комисия и в общия брой на изказванията й се включват и докладите по различни законопроекти. Третото място в класацията на най-приказливите депутати заема председателят на икономическата комисия и съпредседател на „Синята коалиция“ Мартин Димитров. Той е говорил 27 часа 20 минути и 39 секунди. Димитров е и най-приказливият партиен лидер.

Другият съпредседател на десните Иван Костов е говорил 14 часа и 41 минути. Председателят на БСП Сергей Станишев е много по-скромен – приказвал е само 11 часа и 30 минути. Водачът на „Атака“ Волен Сидеров има изговорени 7 часа и 28 минути, а Ахмед Доган на ДПС – 1 минута и 37 секунди.

12 народни представители не са говорили и една секунда от трибуната на това Народно събрание. Само трима от групата имат извинение – това са ГЕРБ-ерът Иван Тотев, който стана областен управител в Пловдив още в началото на този мандат. Червеният Евгений Узунов, който напусна парламента, като предпочете да се отдаде на партийните дела. Узунов е ръководител на секретариата на Изпълнителното бюро на БСП. И Бюрхан Абазов от ДПС, който напусна парламента през октомври 2009 г.

От останалите девет депутати, мълчали като риби, седем са от ГЕРБ и двама от ДПС. ГЕРБерите са Георги Плачков, Даниел Георгиев, Илия Пашев, Мирослав Петков, Пламен Петров, Светослав Неделчев и Христо Христов.Нито веднъж не са се качили на трибуната на парламента Емил Иванов и Митхат Табаков от ДПС.

dnes.bg