Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Забравете полиестера – мъжката мода се обръща към естествени тъкани

Изкуствените платове и полиестерът скоро ще изчезнат от мъжките гардероби. Тенденцията е към естествените материи в мъжкото облекло и особено 100% вълна. Вълнените дрехи обаче вече се носят през цялата година – към стопроцентовите вълнени платове се използват материали, които са сезонни. Това разказа Мартин Йорданов, собственик на фирма за мъжко облекло и член на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ) пред Агенция „Фокус“.

Производителите залагат на практичността и удобността на мъжкия костюм, но в същото време той изглежда добре, а мъжът се чувства добре в тази дреха. Преди костюмите се шиеха в по-убити цветове, но днес има прекрасни материали, които позволяват да се постигнат добри цветове, фабриките, които произвеждат платовете, много добре комбинират цветовете, допълва още Йорданов.

Тенденцията в момента в цял свят е преминаване към костюми по поръчка, индивидуална изработка на костюма. Има световни марки, които са спрели производството на конфекция. При мъжкия костюм трябва да получиш индивидуалност, дрехата задължително трябва да бъде по тялото, иначе не стои добре.Друга тенденция е хастарът на дрехата да бъде с много ярки цветове и това е своеобразен хит в цяла Европа, разказва още мартин Йорданов.

inews.bg