Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Опитаха да убият съпругата на управителя на фирма „Коско”

Неизвестни лица пребиха почти до смърт съпругата на собственика на транспортна компания „Коско” ООД – Мариана Косева. Вандалският акт, потъпкващ демократичните принципи на съвременна България, стана в петък (19 август), около 8,30 часа на кръстовището между бул. „Сливница” и ул. „Оборище”, в близост до дома на г-жа Косева. Тя е разхождала своя домашен любимец, когато е била нападната от двама неизвестни лица, които с твърд предмет са я пребили почти до смърт. Челюстта й е счупена на две места, има множество хематоми, разкъсани мускули. На главата е със 7 шева. „Страх ме е, че нападателите могат да я намерят в болницата и да довършат ужасното си дело. Страх ме е за живота и здравето на дъщеря ни, както и за моето”, заяви съпруга й Косьо Христов. Той е категоричен, че това е варварски акт, поръчан от хора, потъпкващи хуманните принципи, хора, за които човешкия живот струва жълтите стотинки, които те могат да платят на биячите, хора, за които няма нищо ценно и свято в живота. Според г-н Косев това не е акт, който има за цел само заплашване на семейството му. „Това е опит за убийство”, заяви той.
„Садизмът на тези хора, бездушието, с което са удряли почти до смърт една беззащитна, слаба жена, показва до каква степен определени среди от нашето общество са стигнали в своето падение. Моето семейство не е навредило на никого, не се е занимавало с дейности, които предполагат дори и един процент, че то може в бъдеще да бъде сполетяно от някакво зло. От къде дойде тази атака”, пита г-н Косев.
„Хората, които са нападнали съпругата ми, са първични, първобитни. Това е невероятна трагедия за семейството ми”, заяви още той и допълни, че полицията отказва охрана на семейството му – на него и на дъщеря му.
„Не искам да правя паралел между вандалския и садистичен, нечовешки акт срещу моята съпруга и това, че два дни преди опита за убийство на жена ми изпратих писмо до областния управител и председателя на Общинския съвет, с което ги уведомих, че съм получил отговор от Европейската комисия (с номер APES \2011\ 769730), от което става ясно, че европейския орган е констатирал нарушение на Регламент 1370/2007 г. и предстои да бъде направена проверка, за основанията, на които и в момента се предоставят обществените услуги за пътнически превози от другите два оператора във Варна – „Градски транспорт” и „Транстриумф Холдинг”, допълни г-н Косев. Той припомня, че преди години „Коско”, бе една от компаниите, с които община Варна сключи договор за обслужване на линии на градския транспорт. По-късно община Варна, със заповед на кмета на града, самоволно и без правно основание е отстранила „Коско” от обслужването на линиите, за които има сключен договор. Заради това преди месеци фирмата сезира Европейската комисия.

barometar.net