Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Частен клуб на плажа си направи Веселин Марешки

Вечният кандидат за кмет на Варна Веселин Марешки вдигна двуетажна къща на плажа „Кабакум“. Лъскавата сграда в сиво и оранжево е от сглобяеми панели и е със статут на временна постройка. Пясъкът около нея е покрит с изкуствена трева, върху която има кътове за отдих и софри, фитнес уреди и паркинг. До сградата, на самата плажна ивица е паркирано любимото Бентли на аптекарския бос с 4 шестици в номера. Владението на концесионера е обградено с кипариси в саксии, а любопитните летовници спира табела „Private fitness club“. Марешки е концесионер на плажната ивица „Кабакум-север 2? от миналия август. Наемът му за 13 981 кв. метра пясък е 31 418 лева на година. Той беше единственият кандидат в конкурса за концесионер на ивицата под някогашното гигантско свалчище в района на „Журналист“, което беше укрепено преди 5 години с милиони от държавния бюджет и скандално застроено отново. Договорът на аптекарския бос е до 2014 г.

Марешки стана извествен в цялата страна с дъмпинга в цените на лекарствата. Евтините илачи му помогнаха да изгради цяла верига от аптеки без дори да има фармацевтично образование. След евтините лекарства аптечният бос се захвана с магазини с евтини храни за бедни, които обаче още не са така популярни. Тенденцията той запазва и на плажа като предлага най-евтините чадъри, шазлонги и шалтета на брега северно от Варна – всичко е по 2 лева. На конкурентни цени са и атракциите на „Кабакум-север“, като най-търсени са джетовете.

От 8 години Марешки е общински съветник във Варна. Два пъти е играл за кмет на Варна, също и за депутат. На изборите през 2007-ма беше втори след кмета Кирил Йорданов, но пред кандидата на десните и пред този на ГЕРБ.
Презиборните му методи – да раздава пари на стачкуващи учители, да вербува пациентите в аптеките си и да плаща хонорари на колосален брой застъпници, бяха предмет на няколко разследвания, които не доведоха до обвинения. Тази година аптечният бос  вече е издигнат за кмет от няколко партии  със „социалдемократи“ в името.

в-к България днес