Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Видеоигрите сближават деца и родители

Осем от всеки десет родители определят играенето на видеоигри с децата си като „приятно и полезно време”. Една трета пък признават, че се впускат във виртуалната реалност със своите отрочета всеки ден, съобщава The Telegraph.В проучване на лондонския Goldsmiths University, проведено сред повече от 3000 родители, 22% от анкетираните посочват, че видеоигрите помагат на децата да развият по-добро възприятие за заобикалящите ги технологии.

Изследователите подчертават и друга тенденция. Бумът на по-елементарни игри за смартфони и таблети е довел до значително понижаване на възрастовата граница на геймърите, която вече е едва 2 години. Това обаче не притеснява родителите, нито дори бабите и дядовците, които по принцип са по-консервативно настроени.

Дори напротив – много от възрастните хора са принудени да се включат във виртуалните забавления, за да се сближат с внуците си. Това, според д-р Томас Чамаро-Премюзик, е ясен знак, че видеоигрите могат да подобрят социалните умения и на децата, и на родителите.Освен това можело да се считат за основен фактор за по-ефективно възпитание и развитие на подрастващите.

dnes.bg