Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

“Сезонът” на личността определя грима

Съществува сравнително нов метод, който позволява да изберете подходящия за вас основен цвят на грима: това е т. нар. “Теория на гримирането – годишни времена”. Според нея хората се делят на 4 типа: пролет, лято, есен и зима. Принадлежността към всеки един от тях се определя по оттенъка на косата и кожата, цвета на устните и очите и начина на придобиване на слънчев загар. Предлагаме ви характеристики на всеки от 4-те типа личност и съответните препоръки за грима, който ви подхожда.

Пролет
Това е най-редкият тип. Неговите представителките имат коса с топли оттенъци и светли тонове (светлоруси, ленени, светлорижави, златистожълти, светлокестеняви), веждите и миглите също са светли, а цветът на кожата е златист или бежов. Устните са ярки, а бузите са покрити с руменина с цвят на праскова. Очите са зелени, сини, маслинени.С грима си тези представителки на нежния пол трябва да подчертаят нежността и прозрачността на собствените си тонове. Червените цветове на ружа, молива за устни и червилото трябва да бъдат с леко жълтеникав оттенък. Избирайте най-бледите сенки за очи. Зелените тонове, както и червените трябва да имат примес с жълтото. Най-подходящите цветове за пролетния тип жени са натуралните, меките бежови и кафяви тонове. Избягвайте приглушените и тъмни цветове, които ви правят вели и бледи.

Лято
Косата е от светлоруса, ленена, с цвят на пепел до тъмнокестенява. Веждите и миглите са с цвят на пепел или кафяви, кожата е нежна прозрачна и студена, червенината по бузите бледорозова., очите са сиви с различни оттенъци. Жените от този тип получават много добър загар, който има оттенък с цвят на маслина.

Вие можете да си позволите сребристи тонове върху устните, клепачите и дрехите. Козметиката и лаковете с перлен ефект са като че ли специално създадени за вас. Избирайте леките сини и виолетови оттенъци или съчетанието на кафявите, бежовите и сивите тонове с червено, синьо и розово. Ако обичате зеленото, не забравяйте да си сложите червило със сдържан и подчертано натурален цвят.

Есен
Дамите принадлежащи към този тип са с бледозлатиста кожа с много петна и лунички и практическо нямат никаква руменина. Цветът на косата варира от рижава, златна до кестенява и тъмно кафява, а устните са ярко червени. Очите са невероятно разнообразие – кехлибарени, тъмно кафяви, зелени, жълто-зелени (практически никога не се срещат сиви и сини). Бялата кожа на дамите лесно се зачервява и бързо изгаря и те много трудно постиган равномерен загар.

Козметиката, която използвате, трябва да бъде матова и в никакъв случай перлена. Жълтеникаво-червеният молив ще предаде на устните ви благородство. Не прекалявайте с ружа – кожата трябва да остане прозрачна. Много успешно за вас е съчетанието на есенно-сините сенки и медно-червените червила и лакове за нокти или зелени сенки и оранжево-червени червила и лакове. Умерено можете да носите топлите сини и червено-виолетови тонове.

Зима
Това е най-многобройният тип на земята, който се разделя на два подвида: зима-“белоснежка” и зима-“южнячка”.Зимата-белоснежка може за се разпознае по светлата, бледа и чиста кожа, черните вежди, устните със студено розов оттенък. Лунички няма, а при загар кожата придобива маслинен оттенък.Зимата-южнячка притежава кожа със студен маслинен оттенък, веждите и миглите са черни, устните са ясно очертани, а загарът е тъмнокафяв или кафяво-оранжев.Всички представителки имат черна или кафява коса, а очите им са черни, тъмнокафяви, тъмносини, светлозелени, сиво-сини, кехлибарени. Жените от този тип могат да избират грим с наситени и ярки тонове, но класиката за тях е кафявото и сивото. Червилото и лакът със седефено-розов цвят изискано ще завършат техния грим. На зимния тип жени подхождат студените нюанси на виолетовото със син оттенък.

tia.bg