Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Започва кинофестивалът „Любовта е лудост”

Със филма „ Толкова много любов”  на френския режисьор Клод Льолуш, ще започне тазгодишният фестивал „Любовта е лудост”. Откриването ще бъде на 26.08 в 19:00ч, като през червеният килим ще преминат звезди от  българското кино. Гостите на събитието, ще видят от близо любимите си актьори като Джоко Росич, Аднрей Слабаков и Арнестина Шинова, Иван Ласкин, Георги Черкелов, Славчо Пеев, Татяна Ловова,  както и младите надежди на българския театър и кино : Луиза Григорова, Явор Бахаров, Радина Караджилова, също и героят  на новия български филм „Седем часа разлика” Симеон Лютаков. Със започването на фестивала публиката ще може да се наслади на общо  57 филма, от 18 държави и  три континента.  В програмата са включени  13 конкурсни филма от Европа, Америка и Азия.

Филмите ще се оценяват от специално жури, като негов председател ще  е режисьорът  Иван Павлов, който заедно с Весела Казакова,  ще дават мнението си за качеството на избраните творби.  Организаторите обърнаха внимание и на това, че в програмата на фестивала ще се включат и филми от Казахстан, които ще провокират  интереса на варненската културна общност.

Фестивалът  „Любовта е лудост” официално ще приключи с испанския филм „ Принцеси” на режисьора Фернандо Леон де Араноа.   Зрителите, ще могат да се насладят и  на излъчването на първата българска комедия, дала и името на фестивала, като в рамките на 17 минути гостите ще видят  първият запазен български игрален филм „Любовта е лудост” на Иван Гендов. Организаторите на събитието с гордост припомниха, че сега след повече от 20 години застой се завръща и световния анимационен фестивал, който се очаква да събере много любители на анимационните герои и филми.

barometar.net

Деница Герчева