Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Росица Кирилова: Не трябва да слагаме на кантар това, което даваме, и това, което вземаме

„Аз съм позитивен човек във всяко едно отношение. Така е и за песните. Ако си настроен да ти се случва хубаво, ще ти се случва хубаво“, казва в интервю за ТВ „Европа“ популярната изпълнителка Росица Кирилова.

ИНТЕРВЮ НА ГАНИЕЛА АНГЕЛОВА

– „Кога, ако не сега” е новата ви песен, тя е от новия ви албум „Защото ви обичам”. Как се роди тази песен?

– Това е една песен, която направихме заедно с Джина Иванова от „Трамвай № 5“, много отдавна планирахме да направим заедно песен, но аз бях заета с други ангажименти и като се освободих, реших да направя една чисто женска песен.

– Кога ще излезе този двадесет и първи поред албум?

– Надявам се да му направя една хубава промоция есента, защото с много голямо желание съм правила песните, те са авторски. Има само две чужди и са много стари неаполитански песни. Аз имам слабост към тази музика. „Живей за мига” е първата ми песен, която излезе 1992 г. и оттам, някак си неусетно, започнах да си правя удоволствие да си пиша песни.

– Означава ли, че за това, за което пеете, то се e докоснало по някакъв начин до вас?

– Със сигурност е така, защото ми се e случвало да напиша нещо, което съм изпитала като първично чувство, и в същия момент да почвам да осъзнавам какво точно съм искала да кажа. Така че творческият процес е много особен, няма рецепта как се пише песен, понякога ми е идвала само музиката, понякога само текстът, понякога и двете.

– Кое е нещото, което ви провокира?

– Всичко. Аз съм много емоционална. Може би в годините заради професията, която имам, съм се опитвала да не го показвам. Съпругът ми много често казва, дори да съм болна или да не ми е добре, на сцената не ми личи.

– Вярно е, никога не сме ви виждали без тази лъчезарна усмивка. Не мога да си ви представя по друг начин дори.

– Аз съм позитивен човек във всяко едно отношение. Така е и за песните. Ако си настроен да ти се случва хубаво, ще ти се случва хубаво.

– За колко време заснехте клипа към песента „Кога, ако не сега”?

– За един ден го направихме. Аз съм много щастлива, защото страдам от липса на клипове. Най-големите ми песни хитове нямат клипове. Но съм си поставила за цел отсега нататък да правим такива, макар и да не са скъпи клиповете. Хората вече „слушат” и с очите си. Да имаш клип е вече много важно. Ако е направен добре клипът, има голямо въздействие.

– „Много причини има” за какво? Това е най-новата ви песен?

– Тази песен ме мотивира да направя остатъка от албума, защото песента „Защото те обичам” от миналата година беше пилотен сингъл на новия ми албум и когато реших да го довърша, това беше първата ми песен, която направих – много причини има да се усмихне човек, стига да може да ги открие. Аз се радвам и на най-малките неща. Тази песен ме мотивира и направих почти всички останали. В предстоящия албум направих една песен, която има много сладко заглавие „За блондинка ли ме взе”.

– Успявате да намерите положителното… Имате ли си някоя любима песен?

– Много са. Много лична песен за мен е „Нямах време, мамо”. Във всяка песен човек влага по нещо, всички си ги обичам като рожби и те отразяват някакъв етап от твоето развитие.

– Имахте рожден ден наскоро. Какво си пожелахте?

– Да съм здрава аз и хората, които обичам, защото всичко друго се постига.

– А за какво мечтаете?

– Мечтите са постижими, може би цели. Така ги възприемам. Мечтая да си направя хубави песни и хубави клипове, да пътувам.

– Двадесет и девет години на сцената – страшно много време е. Тази сцена повече ви взе или повече ви даде?

– Мисля, че човек не трябва да слага на кантар за това, колко взема и колко дава.

tvevropa.com