Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Неясните обещания на мъжете

Той : „ – Обичам те!”

Тя : „ – Колко?”

Той: „ – Много”

Тя: „ Ще бъдеш ли с мен, когато имам нужда от теб?”

Той: „ Дори повече”

Тя: „Какво би направил за мен?”

Той: „ Бих ти изневерил”

.. Поне така да завършваха хилядите мъжки обещания, че да знаем кое от тях наистина ще се осъществи, а не да приключват с типичното за мъжете „Бих направил всичко за теб!”.. Кое е това всичко не е ясно формулирано. „Бих направил всичко за теб – бих ти осигурил спокойствие, сигурност, бих те изпепелил с жарка любов ..” или .. „Бих направил всичко за теб – бих те наранил, изиграл, излъгал, бих те предал и с удоволствие бих ти изневерил” – това разбира се няма да го чуем, защото никой мъж няма да издаде намеренията си още в самото начало. Те умело се прикриват зад позите на мили жестове, романтични разходки, дълги среднощни разговори и разбира се онези така желани обещания. Започва шеметна серия от романтика, бурна страст, огнени тръпки и най-важното, високо интелектуални  разговори, говорещи за култура и образованост на мъжа.  При наличие на такива качества всяка жена тихомълком изпада в блаженство, почувствала, че „ той не е като всички”. Да си с такъв мъж е по-голям късмет от това да видиш бяла лястовица, да откъснеш четирилистна детелина, или дори да спечелиш зелена карта за САЩ.

Нашите географски  ширини са населени с мачовци, мъже с много мускули и малко сиво вещество. На тях им липсва интелект и образованост, но въпреки това поради липса на друго и те получават солидно внимание от нежния пол. В момента, в който се появи добра  опозиция, мъж ерудиран и интелигентен, веднага всички усилия се насочват към това той да бъде задържан. На момента мъжът  се превръща в единствен, неповторим, жената е готова  да  му придаде качества, които въобще не притежава. Изведнъж  става мил, добронамерен, гальовен, внимателен, културен. Във влюбените женски очи той е стабилен, уравновесен, човек, който НИКОГА не би те разочаровал.  Всяка жена с подобен мъж до себе си непременно си мисли, че това е така чаканото птиченце и това е ТОЙ – МЪЖЪТ, който  безкористно обещава, че ще направи всичко за избраницата си и започват  ежедневни любовни излияния. И тогава отново се връщаме на въпроса какво е това „всичко”, което той ще направи за избраницата си.

И  наистина,  започва усилено да работи за личностното си израстване, докато една жена стои настрана и очаква да бъде включена в мъжкия план за бъдещ живот.  Този така идеален мъж започва да работи за себе си .. в думите му се чува само „Аз мога, аз имам, аз трябва,.. АЗ”. Във всичкото това време отдадената на представата си за идеален мъж жена чака…чака… чака.. все още чака ( КАКВО ЧАКАШ ???-трябва да й изкрещи някой).

Тя вече е сигурна, че моментът е назрял  и той ще я включи най-сетне в живота си, но точно тогава  мъжът  решава да осъществи едно от онези безгласни обещания ..

„ Обещавам ти, че ще те нараня и с най-голямо удоволствие ще ти изневеря, защото това е едно от нещата, който бих направил за теб.. обаче май не ти го казах, докато ме подкрепяше в най-големите ми трудности”.

Така без да знае как е станало, жената получава най-големия дар, разбира, че няма значение дали мъжът е мачо или не, дали има  криминално минало  или е интелигентно изглеждаща личност, той все пак си остава мъж с всичките неясни обещания, които дава и които рано или късно се свеждат до едно.. мъжкия нагон.

barometar.net

Деница Герчева