Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Търговският представител на Руската федерация у нас Игор Илингин посети Варна

Развитието на двустранните икономически отношения между България и Русия обсъдиха областният управител Данчо Симеонов и търговският представител на Руската федерация у нас Игор Илингин. Двата разговаряха за интереса на руски инвеститори към Варненски регион, особено след строителството на СОК „Камчия” от Московското правителство и възможността варненски фирми в областта на корабостроенето и кораборемонта да участват в руската корабостроителна програма.

Данчо Симеонов изложи пред своя гост перспективите за развитие на КРЗ „Флотски арсенал” за ремонт не само на военни, но и на търговски кораби. Наред с това Г-н Симеонов почерта, че на територията на Варненска област се намират заводи на световно известни фирми в областта на химическата промишленост, паркове за възобновяеми енергийни източници и много добри туристически комплекси, отдавна известни на руските туристи.

„Само за 2010 г. във Варненска област са направени чуждестранни инвестиции в размер на над 1,35 милиарда лева, което е показателно за бизнес условията тук”, сподели Данчо Симеонов и още веднъж заяви желанието си да представи официално готовността на български фирми да работят самостоятелно или в съдружие с руски партньори в областта на кораборемонта за нуждите на Русия. „Заради настоящите икономически условия част от проектите на руското правителство са замразени, но СОК „Камчия” остава в приоритетите на нашето правителство”, заяви на срещата Игор Илингин. По време на разговора стана ясно, че Ленинградска област, с която Областна администрация Варна има споразумение  за сътрудничество е проявила интерес за изграждането на почивен комплекс по подобие на СОК „Камчия” на правителството на Москва.

barometar.net