Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Летен“ септември обещават синоптиците

Топъл септември, първият есенен месец, обещават синоптиците от НИМХ към БАН.Тази година се очаква средната температура през месеца да бъде по-висока от нормата.Най-високите температури ще са между 31 и 36 градуса, а най-ниските – между 8 и 13 градуса.За равнините нормата е между 18 и 21 градуса, за високите полета – между 15 и 17 градуса, а за планините – между 9 и 15 градуса.Този септември валежите ще са около и под нормата. Средната месечна сума на валежите ще между 30 и 50 мм за равнините, а за планинските и припланински райони – от 50 до 80 мм.Месецът ще започне с топло време, ще има много слънце, но на места и краткотрайни валежи. През втората половина на първото десетдневие ще се установи слънчево време.

През повечето дни от второто десетдневие атмосферата ще е устойчива, ще бъде слънчево, сухо и топло.Вероятност за превалявания, последвани от временно понижение на температурите, има около 13 септември.В началото на третото десетдневие ще има повишена вероятност за валежи и по-чувствително захлаждане.След временно стабилизиране около средата на десетдневието, през последните дни от месеца отново се очаква да има условия за превалявания, с температури близки до обичайните.Преди началото на лятото синоптиците прогнозираха, че август може да е по-хладен и дъждовен, а началото на септември също да не е от най-топлите и да не става за плаж.Още тогава обаче, те направиха уговорката, че става дума за следващ сезон и прогнозите са проблематични и условни.

Подробна прогноза за времето по света и у нас, вече с повече данни и екстри, можете да видите в обновения Sinoptik.bg.Вероятността за валежи, в каква фаза е луната, кога ще изгрее и кога ще залезе слънцето, това е само малка част от новата информация, с която ще разполагате от 29 август.Всички подобрения са логичното развитие на най-големия сайт за прогноза за времето в България. Можете да видите някои от тях в кратко обяснително видео тук.Вече ще можете да планирата почивката си в цели 80 хил. места по света, за които ще се предлага десетдневна прогноза.Ако ви интересуват температурите за даден ден по часове, вероятността от валежи, влажността, часовете, в които се стъмва на различните места, нивото на облачност или на UV радиация – обърнете се към Sinoptik.bg.

vesti.bg