Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Епъл пуска телевизия ново поколение

Вече е почти сигурно, че Епъл работи върху свои дигитални телевизори, основани на операционната й система, твърдят източници от Силициевата долина, пише порталът venturebeat.com.Тази нова технология има голямо значение за продължаващата експанзия на технологичния гигант извън компютърната индустрия в големия електронен пазар.Един от анализаторите на Епъл прогнозира, че компанията ще пусне телевизорите си в края на 2012 г. или началото на 2013 г. Информацията е потвърдена както от външни, така и от вътрешни източници. Това ще бъде нов тип телевизия, а не само иновативен цифров приемник, като вероятно новото изобретение ще работи с iOS.

Уолстрийт Джърнал твърди, че Епъл работи върху нова технология за публикуване на видео от специален вид телевизионни приемници. Мнозина се опасяват, че времето може да бъде пречка за компанията, тъй като висококачествените телевизори вече са под 1000 долара.Дори бившият изпълнителен директор на Епъл Стив Джобс спомена, че Епъл ще се опита да интегрира технологиите си в телевизионни устройства.Епъл опипа почвата с Епъл ТВ – цифров предавател, който дава достъп до филми и телевизия, както и всякакъв вид онлайн видео съдържание. Компанията има редица партньорства с филмови студиа и телевизионни мрежи, като е снабдена с изключителен антураж видео съдържание.

Леката операционна система iOS изглежда, че подхожда идеално за потребителските устройства. Единственото нещо, което пречи на Епъл, е цената на LCD мониторите, която е ограничаващ фактор за всичките й продукти, работещи с iOS от 2007 година насам.Компанията първоначално планира да направи таблет, когато започва работа по тъчскрийн компютър в средата на 2000 година. Оказва се, че цената е твърде висока, така че Епъл се фокусира върху прилагането на технологията върху устройство с по-малък и евтин LCD монитор, а именно Айфона.

Цената на LCD панелите оттогава насам е спаднала значително, благодарение на подобрената производствена ефективност, а така се стига до производството на 9.7-инчов Айпад, който е рентабилен за производителите и конкурентоспособен на пазара.Скоро 15 или 19 инчов тъчкрийн телевизори, работещи с iOS, ще се появят на пазара, според анализаторите. Това е достатъчно голям монитор, за да бъде използван за телевизор в кухнята, спалнята или трапезарията.

expert.bg