Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Берлинчани не искат шум от самолети по време на разходката си

Берлинчани проведоха протестен срещу шума на самолетите, които постоянно ще безпокои ежедневието в един от най-красивите германски градове.Хиляди жители на Берлин направиха 11-километрова колона, която обикаля бреговете на най-голямото берлинско езеро Мюгелзее, югоизточно от града, пише Lenta.ru.Берлинчани са против създаването на нов въздушен коридор, който ще преминава именно над тази област и ще се поддържа след откриването на новото международно летище BBI.

По думите на организаторите на протеста в него са участвали 24 хиляди души. Освен лента около водата, протестиращите нахлуха и във водата с около 400 моторни лодки и малки яхти.Акции се организират вече няколко седмици поред.Въздушният коридор ще минава над окръг Трептов-Кепеник, където е разположено езерото, а районът наоколо от десетилетия се използва за отдих и разходки.

След откриването на новото летище, което трябва да се случи през юни 2012 година, над тази територия ежедневно ще прелитат около 120 самолета.Берлинчаните настояват въздушният коридор да бъде променен.

expert.bg