Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Българския филм “They Are Waiting” набира скорост в чужбина

Филмът „Те Чакат…“ („They Are Waiting…“) на младия български режисьор Любомир Йончев, за пореден път успя да се наложи категорично в официалната програма на международен филмов фестивал. Този път в Албания, на първото издание на Fieri International Film Festival. ( http://www.fiffestival.com/index.php/program-of-the-festival )

“They Are Waiting…” е обиколил до сега над 70 кинофестивала в цял свят и продължава да се радва на интереса на селeкционерите на филмовите форуми. В журито на фестивала има и българско участие в лицето на големия български режисьор и продуцент Евгени Михайлов. Той бе поканен лично от организаторите на фестивала и ще следи стриктно кой от филмите е най-достоен да грабне статуетката, която се надяваме да попадне в ръцете на България.

Режисьорът на филма Любомир Йончев е роден на 16 февруари 1983. През 2009 завършва актьорско майсторство и режисура в Нов Български Университет и прави режисьорския си дебют именно с филма „Те Чакат…”. От 2010 той е член на Съюза на Българските Филмови Дейци и участва със същия филм в годишните награди на Българска Филмова Академия.

barometar.net