Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Блокираха сливане на американски оператори

Министерството на правосъдието на САЩ ще блокира сделка за 39 милиарда долара по сливане на два оператора – T-Mobile USA и AT&T.За да спре сделката юридическото министерство е подало иск в окръжния съд на окръг Колумбия.Основен аргумент на министерството е, че поглъщането на оператора от телекомуникационната компания AT&T ще доведе до ограничаване на конкуренцията.

От ведомството считат, че в резултат на това милиони американски потребители ще се сблъскат с повишаване на тарифите и намаляване на качеството на предоставяните им услуги, пише Lenta.ru.За това, че AT&T ще купи T-Mobile USA от Deutsche Telekom стана ясно още през март месец тази година. Предполага се, че в резултат на сделката AT&T ще се превърне в лидер на пазара в САЩ по мобилни връзки.Както агенциите коментират към настоящия момент компанията заема второ място в този сегмент с дял от 27%, отстъпвайки лидерството на Verizon Wireless с дял от 31%.

С покупката на T-Mobile USA дялът на AT&T на пазара на мобилни услуга би станал 39% и така ще надскочи Verizon. Третият по големина оператор в САЩ е Sprint Nextel, който в началото на тази година също участва в преговорите по продажбата на T-Mobile USA.След като стана ясно, че сделката ще бъде спряна от страна на министерството на правосъдието, за да се защитят интересите на потребителите, акциите на AT&T рухнаха с цели 4%, а цената на ценните книжа на Sprint Nextel се повишиха с 7.8%.

inews.bg