Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Меркел: Еврооблигациите не са решение

Емитирането на съвместни еврооблигации не е единственото правилно решение в условията на финансовата криза в еврозоната, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.“Подобно разпределение на задълженията е неправилен отговор при сегашните условия“, подчерта канцлерът след среща с португалския премиер Педру Пасуш Коелю.

Според Меркел емитирането на такива облигации „не допринася за появата на стимули за подобряване на конкурентоспособността на страните от еврозоната“.Пасуш Коелю изрази готовността на португалското правителство да включи в конституцията на страната лимит за държавния дълг по примера на Германия. Структурните реформи, които Международният валутен фонд (МВФ) и Европейският съюз поискаха от Лисабон, се извършват „с добър темп“, отбеляза португалският премиер.

Той се застъпи и за по-силна координация на данъчните политики в ЕС с цел преодоляване на финансовата криза. Канцлерът изрази увереност, че германският парламент ще приеме необходимото законодателство за спасителния фонд на еврозоната, допълва Асошиейтед прес.Меркел потвърди намерението на Берлин да участва във възстановяването на либийската икономика през следвоенния период. Берлин може да помогне на Либия при осигуряването на вода, с техническа помощ, както и за създаване на демократични институции.

expert.bg