Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

ЕС ще настоява за данък върху финансовите транзакции пред Г-20

Европейският съюз ще настоява за приемането на данък върху финансовите транзакции на следващата среща на Г-20, която ще се проведе през ноември в Кан, Франция. Това заяви президентът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от EurActiv.com.

“В навечерието на срещата в Кан ние ще излезем с предложение за европейски данък върху финансовите транзакции и ще настояваме той да се приложи и на ниво Г-20”, заяви Барозу в свое телевизионно обръщение. Той допълни, че ще обсъди въпроса с представители на властта в Австралия, с които президентът на ЕК ще се срещне следващата седмица.

Приходите от данъка върху финансовите транзакции може да се използват за финансиране на дългосрочния бюджет на Европейския съюз, каза още Барозу. Предложенията си по въпроса Еврокомисията ще направи в следващите месеци, уточни той.Франция и Германия вече работят по съвместно предложение за подобен данък. Ирландия открито подкрепи идеята и настоява той да бъде въведен за всички държави от Европейския съюз, а не само за членките на еврозоната.

investor.bg