Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.12.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Хиромантия: Линията на сърцето и нейното значение

Хиромантията е наука, която изследва връзката между линиите и знаците върху човешките ръце и личността в нейното физическо, психическо, емоционално състояние, както и със съдбата и като цяло.Най-ранните източници за тая наука датират от около 2000г пр.н.е. в Индийска литература от Ведическия период. От тогава до сега тя се развива , като днешните психиатри и генетици използват анализа нa ръцете при диагностициране на различни физически и умствени заболявания.Приема се, че лявата ръка е индикатор на заложбите у човека по рождение, докато дясната отразява състоянието в момента и разкрива бъдещето.Основно правило в хиромантията е, чесъдбата, разкрита чрез ръцете не е фиксирана и предопределена – линиите се променят и добрите или лошите знаци се появяват и изчезват. Общата класификация на ръцете е четири типа, съответстващи на четирите елемента в астрологията –

Огън, Вода, Земя, Въздух.

1.Интуитивна ръка – дълга длан с къси пръстиСвързва се с елемента Огън и дава импулсивност, енергичност, индивидуалистичност. 2.Чувствителна ръка – дълга длан с дълги пръсти. Дава емоционалност,променливост в настроенията, мечтателност и непоследователност, като се свързва с елемента Вода. 3.Практична ръка – квадратна длан с къси пръсти. Свързва се с елемента Земя и дава честност, трудолюбие, практичност.4.Интелектуална ръка – квадратна длан с дълги пръсти. Свързва се с елемента въздух и дава рационален ум, вкус към ред и дисциплина, добросъвестност и отговорност.Най-често ръцете са комбинация от два типа, съответстващи на елемените на Слънчевия и Асцендентния знак.

Хиромантия: Линията на сърцето и нейното значение

Линията на сърцето e много важна линия на ръката. Тя представлява хоризонталната линия над линията на разума – намира се в горната част на дланта, под пръстите.Линията символизира всичко, свързано със сърцето, както физически, така и метафорично. Това е линията на емоциите. Тя представлява привличането между двата пола по естествени причини. Линията на сърцето трябва да бъде дълбока и ясна.

Линия на сърцето, която започва между палеца и показалеца, е възможно най-благоприятен знак, който показва спокоен темперамент. Тези хора са по-спокойни и тихи що се отнася до техните страсти.

Линия на сърцето, която започва от центъра на Юпитер, показва силно изразена гордост и следване на личните идеали. Мъж, който има такава линия е силен, на него може да се разчита и да му се има доверие, сигурен е в своите чувства; той вярва, че избраната от него жена ще бъде страхотна, благородна и знаменита. Такъв мъж има далеч по-малко любовни връзки от мъжа с линия, която започва от Сатурн. Линия на сърцето, която започва от възвишението на Сатурн е знак за повече страст. Когато тази линия започва от високата част на възвишението, тогава този човек е много по-страстен и чувствен.

Когато линията на сърцето има разклонения и едно от тях се разполага на Юпитер, а останалите са между палеца и показалеца, това е знак за щастлива и спокойна натура с много добра съдба; но когато тези разклонения се разпростират толкова широко, че едно от тях се намира на Юпитер, а другото на Сатурн – това показва колеблив характер и такъв човек няма да има щастливи брачни отношения поради неговия темперамент.

barometar.net