Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Райна Кабаиванска се подготвя за майсторски клас

От 14 до 29 септември ще се проведе XI Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска в България, организиран от Нов български университет.За първа година майсторският клас ще се провежда в Софийската опера и балет. Прослушването на кандидатите ще бъде на 13 септември – лично от Райна Кабаиванска. Крайният срок за кандидатстване е до 9 септември.

Очаква се новото издание на майсторския клас на Райна Кабаиванска да бъде с най-голямо международно участие от проведените досега майсторски класове – за прослушването вече са се записали млади изпълнители от България, Италия, Корея, Полша, Русия, Франция, САЩ, Кипър, Венецуела, Израел, Япония, Сърбия, Нигерия.Майсторският клас е форма на обучение, която предоставя на млади талантливи изпълнители възможност да се срещнат с изкуството и опита на Райна Кабаиванска – продължител на италианската белкантова школа.

Участниците работят с Райна Кабаиванска върху интерпретацията на своите роли и имат възможност да усъвършенстват вокалната си техника, да почувстват връзката между постоянното учене и голямата сцена, да се срещнат със свои колеги от различни страни и култури, да изпитат конкуренцията в голямото изкуство. По време на класа участниците работят всеки ден с Райна. На тяхно разположение са диригент, пианисти-корепетитори и учител по италиански език.Право на участие в Майсторския клас на Райна Кабаиванска имат изпълнители до 32-годишна възраст, от страната и чужбина.

vsekiden.com