Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Промишленото производство в България напредва

Промишленото производство в България отчита сериозно увеличение както на месечна, така и на годишна база, съобщава НСИ.Спрямо месец юни увеличението е от 1,5%, а спрямо юли миналата година нарастването е от цели 6,2%.

На месечна база най-сериозно увеличение има в добивната промишленост – 11,3% и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – с 9.1%. Също така добивната промишленост има увеличение на производството от 10,3% на годишна база, а в преработващата промишленост ръстът е от 5,9%. При производството и разпределението на електрическа енергия, топлоенергия и газ увеличението е от 7.4%.

По-значителен спад на месечна база в преработващата промишленост се наблюдава при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло – с 16.6%, при ремонта и инсталирането на машини и оборудване – с 12.3%, при производството на тютюневи изделия – с 8.3%, при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон – с 4.6%.Ръст е регистриран при производството на напитки – с 5.2%, производството на основни метали – с 5.0%, производството на хранителни продукти и производството на метални изделия, без машини и оборудване – с 3.6%.

Inews.bg