Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

2011 е годината с най-много щети от земетресения

„Тази година ще се запише в историята като втората с най-големи загуби от природни бедствия и първата със загуби от земетресения с щети на стойност малко под 70 милиарда долара до този момент“, съобщиха от застрахователната компания „SwissRe „.

За застрахователната индустрия 2011 е втората година с най-големи щети от природни катастрофи, обясни икономистът Томас Хес. Сезонът на ураганите в САЩ и зимните бури в Европа може да увеличат размера щетите до края на годината и да достигнат до рекордните през 2005 г.120 милиарда долара. До този момент щетите от бедствия са в размер на 67 милиарда долара, сериозно увеличение спрямо 27 милиарда долара през 2010 г. Цифрата е била по-голяма само през 2005 г., когато ураганите Катрин, Уилма и Рита причиниха огромни загуби.

Най-много щети и жертви (26 000 души) има предимно в Япония след опустошителното цунами през март. Загубите през миналата година са били по-малки, въпреки че 280 000 души загубиха живота си при земетресението в Хаити.Земетресението от 11 март тази година в Япония е най-скъпата природна катастрофа за застрахователните компании. Земният трус от 22 февруари в Крайстчърч, Нова Зеландия, се класира на второ място, а трети са бурите и торнадото в Алабама през април.

news.bgnes.com