Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

2000 българи ще произвеждат по 50 000 китайски автомобила годишно

До края на годината се сбъдва българската мечта за родно производство автомобили. Литекс Моторс започва производство на китайската марка Great Wall край ловешкото село Баховица, съобщиха от Варна Моторс, фирмата, която ще ги продава във Варна. Три модела на китайската автомобилна марка Great Wall пристигнаха за първи път в града и могат да бъдат видяни до 14 септември на автомобилното изложение Grand Аuto.

Инвестицията за изграждането на завода за производство на автомобили е значителна и ще съживи икономиката в региона, допълва уплавителят на Варна Моторс Виктор Неделчев. Работа ще има най-малко за 2000 българи, които ще произвеждат по 50 000 автомобила годишно. Grand Wall Motors e единственият китайски производител на автомобили, който продава на пазара в ЕС с най-много продадени автомобила в Италия.

Всички автомобили на китайския гигант за европейския пазар ще се произвеждат в завода край Ловеч. В новото за страната начинание участват експерти от различни страни със значителен опит в световното автомобилостроене, които с времето трябва да предадат своите знания и умения на българските инженери и мениджъри.

barometar.net