Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Транспортният министър ще убеждава България Ер да превози руски туристи

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски спешно заминава за Бургас, за да разговаря с ръководствата на националния превозвач „България Ер“ и туристическата агенция „Алма Тур“ за чакащите от вчера на градското летище руски туристи, съобщи той пред журналисти на семинар във Варна.

Въпросните около 500 руски туристи, между които деца и болни хора, не могат да бъдат извозени, тъй като туристическата агенция не е платила около 7 млн. лв. на „България Ер“ за извършени полети.Самите туристи обаче са платили сметките си към туристическата агенция.

Преди тръгването си за Бургас министърът отбеляза, че конфликтът трябва да се разреши, защото туристите нямат вина за създалата се ситуация.По думите му един от варианти е България Ер да превози чакащите в Бургас туристи, но да не извършва други полети, поръчани от „Алма Тур4, докато не разрешат финансовите въпроси помежду си.Към момента остава неясно кога ще бъде разрешен проблемът, тъй като и двете фирми са частни и нямат преки отношения с държавата и министерството на транспорта.

Същевременно БТА съобщи, че „България Ер“ е анулирала четвърти полет с туристи на „Алма Тур“, този път до Хелзинки. Самолетът със 186 места по разписание трябва да излети в 18 часа днес.Все още няма споразумение между двете фирми за уреждане на финансовите им взаимоотношения. Ако обаче такова бъде постигнато, полетът ще се изпълнява нормално, заяви представителят на „България Ер“ за Бургас Стоян Митев.За утре има планиран полет на националния авиопревозвач с туристи на „Алма Тур“ до Рига, но очакванията са и той да не бъде изпълнен, ако двете фирми не постигнат споразумение за уреждане на финансовите въпроси.

investor.bg