Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Синът на Муамар Кадафи Саади е арестуван в Нигер

Шефът на външното разузнаване на Муамар Кадафи, Бузаид Дорда бе арестуван в Триполи. Той ще бъде предаден на Преходния национален съвет (ПНС), предаде БТА. Дорда, който е бивш либийски премиер, бе в списъка на либийците, на които ООН наложи забрана за пътуване през февруари. Той е и един от най-издирваните представители на сваления режим.

Синът на Муамар Кадафи е пристигнал в Северен Нигер, предаде Ройтерс. Министърът на правосъдието на държавата Амаду Мору е потвърдил, че Саади Кадафи е задържан, заедно с конвой от автомобили, от местен патрул. Наследникът на диктатора не е поискал да бъде признат за бежанец, което би му гарантирало известни права. Това е третия конвой с които приближени на Кадафи, заловен в Нигер.

Висш нигерски представител заяви по-рано, че страната му ще изпълни ангажиментите си към Международния наказателен съд, ако Муамар Кадафи или синовете му влязат на нейна територия, напомня Ройтерс.  38-годишният Саади Кадафи. изостави кариерата си на професионален футболист през 2004, за да оглави едно от елитните подразделения на либийската армия.

factor-news.net