Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ГРАО пусна избирателните списъци онлайн

Главна Дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ осигури електронен достъп до избирателните списъци.Така гражданите и общинските администрации ще могат да правят справки в избирателните списъци, да подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“ и „Удостоверения за гласуване в определено населено място“. Последните три услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

През Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/

Сайта е активен от 13:00 ч. на 12.09.2011 г. и отново предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават „Искане за гласуване по настоящ адрес“ по електронен път и да регистрират издадените „Удостоверения за гласуване на друго място“ и „Удостоверения за гласуване в определено населено място“. Последните три услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.

Чрез мобилен телефон

Изпраща се SMS на номер 14726 (по-лесно се запомня като 1GRAO. Буквите „GRAO“ съответстват на цифрите „4726“ от телефонната клавиатура.) Номерът 14726 е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща два SMS-а с номера и адреса на избирателната секция за изборите за президент и за изборите за местна власт за въведения ЕГН.

Чрез стационарен телефон

Избира се 0800 1 4726 („0800 1 GRAO“). Тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

actualno.com