Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Коста Базитов представи бъдещи проекти за оптимизация на образователната система във варненските училища

Основните параметри за подготовка на новата учебна година представи  зам.-кметът по образование Коста Базитов на пресконференция с представители на синдикатите и учителите. Приоритетите в образованието  на Община Варна през настоящата година,  ще са насочени към модернизиране  на материалната база на училищата както и подобряване условията за отглеждане и възпитание на децата.  Г-н Базитов информира учителите и синдикатите за харчовете, които е направила Община Варна с цел подобряване материалната база на детските градини и училищата в града.

Отпуснати са 5 мил. лв за реновирането на 27 ЦДГ, както и 1 500 000 лв за изграждане на спортната база в двора на Първа езикова гимназия, която ще бъде достъпна не само за възпитаниците на училището, а за всички желаещи да е ползват. Първият учебен ден в Математическата гимназия във Варна ще бъде отбелязан с откриването на многофункционална база, за която са отделени 650 000 хил. лв. Като основен приоритет на Община Варна, Коста Базитов представи и повишаването на   квалификацията на  учителите Коста Базитов представи бъдещи проекти за оптимизация на образователната система във варненските училища осигуряване на по- добро образование за децата.

По статистически данни зам.-кметът по образование заяви, че броят на децата в училищата намалява. Тази учебна година  първи клас ще започнат 100 деца по-малко, единствено увеличение се наблюдава в подготвителните паралелки в елитните училища.   През учебната 2011-2012 година ще се пристъпи и към проектиране на нови сгради с цел оптимизиране на училищната мрежа.

barometar.net

Деница Герчева