Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ВСУ „Черноризец Храбър” разкрива нова специалност за информационни технологии

Обучението по „Бизнес интелигентни системи” е за 50 бакалаври и започва на 1 ноемвриНова специалност – „Бизнес интелигентни системи”, ще се изучава от тази година във Факултета по международна икономика и администрация на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Обучението в нея е за 50 бакалаври, редовна и задочна форма, и започва на 1 ноември, съобщиха от висшето училище.

Разкриването на новата специалност е свързано с необходимостта от създаване на кадри в областта на информационните технологии, обясниха от университета. По време на обучението студентите ще изучават дисциплини като: Бизнес мениджмънт, Маркетинг, Програмиране на Java, Управление на проекти, човешки ресурси и бизнес процеси, Извличане и анализ на данни, Системен анализ и дизайн, Портфейлна оптимизация, Анализ на финансовия риск, Изкуствен интелект и др.Едно от основните предимства на новата бакалавърска програма е привличане на преподаватели от реалния бизнес – изявени мениджъри от Майкрософт България, IBM и Сирма, подчертаха от висшето училище. Курсовете и практическите семинари ще се водят и от водещи експерти от американския университет „Карнеги Мелън”, СУ, УНСС и Европейския институт по софтуерни технологии.

Завършилите „Бизнес интелигентни системи” могат да се реализират като маркетинг мениджъри, специалисти по бизнес технологии и информационни системи, ръководители на ИТ отдели, проектанти на големи даннови масиви, програмисти и анализатори на бизнес процеси, казаха от университета.

barometar.net