Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Нов заместник-министър в кабинета на Борисов

Премиерът Бойко Борисов е назначил досегашния областен управител на Ловеч Николай Нанков за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет /МС/.Николай Нанков е роден през 1983 г. в Априлци. Има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски“ по специалността „Регионално развитие и управление“.

До определянето му за областен управител на Ловеч през август 2009 г., професионалната му биография е била свързана с разработването, управлението и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз. Член е на Комитета за наблюдение на ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Притежава сертификат „Привличане на чуждестранни инвестиции“, издаден от Българския икономически форум. Владее английски език, посочват от МС.

На мястото на Нанков в правителството определи Ваня Събчева. Тя има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска „Индустриален инженер“ от Техническия университет в Габрово. От 2006 г. работи в областната администрация в Ловеч, където сега е старши експерт. В нейните задължения е контролът по законосъобразност на административни актове, регионално развитие, изграждане и поддържане на техническата инфраструктура и комунална дейност и строителство.

actualno.com