Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Плевнелиев: Лично на мен подкуп не ми е искан

„Подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци“, коментира кандидат-президентът на ГЕРБ. „Не съм имал среща с никакви брокери – ни един, ни два, нито трима. Лично на мен подкуп не ми е искан, самите вие знаете че подкуп не се иска директно, а с много завоалирани намеци. Аз лично подкуп никога на никого не съм давал“. Това заяви пред журналисти кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Преди дни вътрешният министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов разкри, че през 2007 г. трима столични общински съветници са изнудвали Плевнелиев за половин милион евро, за да придвижат проекта му за Бизнес парка в столицата.По рано днес кандидатът за кмет на София Георги Кадиев призова в парламента бившият регионален министър да признае кои общински съветници са му предлагали пари и за какво точно.

Обвързването на тази сделка с мътни зависимости, политически битки в Софийския общински съвет и предизборни компроматни войни е недопустимо и показва пълната безпомощност на опозицията да се раздели с миналото и за първи път да участва в избори с визия и решения, каза Плевнелиев.Твърдението, че е обявил вътрешния министър Цветан Цветанов за лъжец, кандидат-президентът отхвърли с думите „не е вярно”.Плевнелиев отказа да отговаря на повече въпроси с думите: „Каквото имах да кажа, го казах”.

livenews.bg