Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

„България Ер“ иска от руснаците да доплатят 120 евро

Авиокомпанията „България Ер“ може би ще предложи на руски граждани, които днес няма да могат да излетят от Варна и Бургас за Санкт Петербург заради отменени три полета на българския авиопревозвач, да летят през Москва с доплащане на 120 евро, заяви прессекретарят на руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина.Вчера „България Ер“ съобщи, че се отменят два полета от Бургас и един от Варна, които бяха насрочени за днес С тях трябваше да пътуват 358 руснаци, в това число 14 малки деца. Отмяната е заради продължаващия конфликт между националния авиопревозвач и българския холдинг „Алма тур“. Значително мнозинство от руснаците, които трябваше да отлетят днес от България, са индивидуални туристи, които са си купили само билети за самолет.

Вчера специалният представител на Ростуризъм в България Григорий Саришвили ги призова да не отиват на летищата и да не чакат полети. „Алма тур“ фактически се оттегли от решаването на проблема, а компанията „Алма тур-СПб“ няма пари, за да плати повторно пътуването на туристите. Ние имаме информация, че авиокомпанията ще предложи да се доплатят 120 евро за редовен полет на България Ер до Москва. А по-нататък пътниците сами да решават как ще пътуват за Санкт Петербург“, посочи Тюрина. Тя добави, че за руснаците това съвсем не е най-добрият изход.

„Местата в самолетите Москва-Петербург са заети от всички летища. Най-евтиният еднопосочен билет е 3268 рубли, но вероятността да се купи днес по такава тарифа е много малка. Най-скъпият билет струва 22 648 рубли. А ако пътува цяло семейство? За високоскоростния влак Сапсан от Москва днес също няма билети. Единственият плюс е, че компанията „Ренессанс Страхование“ заяви, че е готова да приема молби от клиенти на „Алма тур-СПб“ да изплати компенсации за повторното купуване на билети при наличие на съответните документи. Но това не се отнася за хората, които не са платили цял туристически пакет, а само самолетни билети до България, например собствениците на недвижимости“, подчерта Ирина Турина. /РИА „Новости

bgnews.com