Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

10 000 тайни клиенти на лов за намусени сервитьори

Ако служителите ви имат навика да тръсват пред клиента поръчката му и със сумтене да обръщат гръб, предупредете ги да внимават. Може да налетят на таен клиент. До края на годината започват масирани проверки в общо 11 бранша, чиято задача е да проверят дали любезността към посетителя не е само на книга.Тайните клиенти ще направят общо 10 000 проверки в 1500 обекта, разказа пред „Стандарт“ Диньо Маджаров, шеф на „Market eyes“ – агенцията, която прави проучването. Крайната цел е да получим ясна представа в кои сектори обслужването куца и отблъсква както чужденци, така и българи.

Сред сферите, които ще бъдат проверявани, са туризмът, бензиностанциите, хипер- и супермаркетите, веригите магазини за облекла, както и тези за бързо хранене. Тайните посетители ще гостуват инкогнито в хотели и ресторанти, като ще проследят не само обслужването на рецепцията, но и отношението на персонала през цялото време на посещението им. След това ще бъде направен анализ в кой от всички браншове нивото на обслужване е най-високо.

Освен това всеки сектор ще получи извадка в кои негови компании служителите са най-любезни. Ще се оценява и външният вид на служителите, начинът на посрещане на посетителите, познаването на продуктите, които се предлагат. До момента от тези изследвания се е възползвал най-вече банковият сектор, а подобно масово проучване се прави за първи път, поясни Маджаров. Заради него може да се наложи дори да бъдат назначени допълнителни „тайни клиенти“, които да се включат в проверката.

standartnews.bg