Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Започнаха прожекции на филми с румънски субтитри в Русе

Прожекции на филм с румънски субтитри вече предлага русенският клон от верига киносалони. Този уикенд е първият, в който филм се прожектира и със субтитри на румънски и се наблюдава интерес към тези прожекции, съобщиха за БТА от киното.Това не е политика, която международната верига прилага за първи път. Такива прожекции вече е имало и в други страни в близки гранични райони, където има приток на граждани от съседна страна, уточняват от офиса на компанията в България.

За последните няколко години Русе стана известен с потокът от румънци, които преминават през града. През тази седмица първото „румънско заглавие“ е екшънът „Drive“ (на български – „Живот на скорост“, а на румънски – „Cursa“). Освен прожекциите на български, има и такива на румънски.

През следващата седмица румънските кинозрители в Русе ще могат да гледат Смърфовете, Смърфиета и Гаргамел, които няма да говорят на български, а на родния им език. От компанията планират да пускат още заглавия с български и румънски превод, както и премиерни, ако датите за излизането на екран в България и в Румъния съвпаднат.

Inews.bg