Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

РЗС на война срещу мафиотите в София

Софийска община е крепост на няколко мафиотски картела, на няколко клана на софийската Коза ностра и трябва със замах да прережем финансовите канали, които се захранват от Столичния бюджет и практиките на Софиянски, моделирани от Борисов и продължавани от Андрей Иванов. Това заяви категорично лидерът на РЗС Яне Янев при откриването на предизборната кампания на столичната организация на РЗС.Янев е категоричен, че общинската организация на РЗС във всички 24 района на София е дори по-добре организирана от тази на ГЕРБ и е убеден, че това ще стане ясно на предстоящите избори. Той обясни, че за РЗС е било трудно да няма свой кандидат за кмет на София и че за да не позволи на ГЕРБ или БСП да спечели, РЗС реши да подкрепи кандидата на Синята коалиция Прошко Прошков.

Водачът на листата на РЗС за София Мартин Заимов заяви, че основната цел е в София да се въведе нов ред в градоустройството, транспорта, обществените поръчки. Досегашната политика на общината е неприемлива за много от гражданите, тя е абсолютно неприемлива за РЗС, тя е мъчителна, каза Заимов и добави, че се срамува от управлението на София.

Прошко Прошков заяви, че ГЕРБ вместо да се превърнат в по-доброто СДС, са се превърнали в по-лошото БСП и че са нарушени трите стълба, в които вярват всички демократи – свободата, конкуренцията и реда. Прошков е категоричен, че промяната за България може да започне от София.

На тържественото откриване на кампанията, което се състоя в ресторант Къщата с часовника, бяха и кандидатите за президент и вицепрезидент на РЗС Атанас Семов и Поля Станчева. Станчева, която беше представена от Яне Янев като вътрешната опозиция на ГЕРБ, заяви, че никога не се е страхувала да има гражданска позиция и че сега повече от всякога се чувства на мястото си.

Атанас Семов обяви, че в 2012 година с ново Велико народно събрание ще доведе до край похода на РЗС за нова конституция. „Ще изпълня своя ангажимент да уволня Бойко Борисов за това, че ръководи най-неграмотното и прокорупционно правителство на България, което сведе своята представа за европейско бъдеще и евроинтеграция само до усвояването или присвояването на една малка част от еврофондовете и инженерно-техническо отчитане на проекти и критерии по шенгенското споразумение, заяви Семов.

Той изтъкна, че вчера България получи пореден шамар от Европейския съюз за Шенген и че правителството не само, че не пази границите, а е станало известно с това, че стимулира контрабандата през границата.

„Вчера на деня на националната независимост бяхме длъжни да си признаем, че днес България не е независима държава и че е държава, потънала в тежка зависимост от руски олигарси, от български подземни кръгове, от монополите, които дерат по три кожи от българските граждани, от неудържимата неграмотност и простотия на част от управниците“, подчерта Семов.

За предстоящите избори той категорично заяви, че РЗС е голямата изненада – Прошко Прошков ще отиде на балотаж и ще спечели, а президентските избори ще доведат до нова конституция.РЗС представиха листата за общински съветници, водена от Мартин Заимов, а сред кандидатите са активисти на РЗС, сред които икономисти, двама професори, един богослов, архитект.

news.bg