Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Facebook удвоява приходите си през 2011 г.

В края на тази година приходите на социалната мрежа ще достигнат 4.27 млрд. Долара. Facebook ще генерира приходи от 4.27 млрд. долара през цялата 2011 г., прогнозира компанията за пазарни изследвания EMarketer Inc. Това е над два пъти повече спрямо 2010 г., когато общите приходи достигнаха 2 млрд. долара. Около 3.8 млрд. долара ще дойдат от реклами, което е ръст от 108% на годишна база. Компанията ще направи още 470 млн. долара  от Facebook Credits – виртуалната валута, която позволява на потребителите да се разплащат, когато играят виртуални игри в социалната мрежа.

Също така компанията обмисля промени, с които да привлече още потребители и от там да увеличи приходите си. Една от стъпките ще бъде да се оптимизира съдържанието, което виждат потребителите на своите стени във Facebook. Подготвяните промени ще целят да поставят най-интересното съдържание за отделния потребител, като снимки и статуси най-отпред в потока от новини. Допълнително към това се обмисля добавка, която да позволява на потребителите по-лесно да следят всички обновявания на своите приятели.

За сега най-голяма конкуренция за Facebook е компанията Google, която от днес позволява свободна регистрация на всички потребители, които желаят да го направят. До сега регистрацията ставаше чрез покана от приятел, като тази практика беше въведена когато беше създадена електронната поща gmail.com. Новата социална мрежа вече предлага видео чат и инструменти за търсене, с което се цели да се привлекат повече потребители.До този момент, въпреки нуждата от покана за да се регистрираш, новата социална мрежа Google+ има 29 млн. потребители. Целта е със създаването на нови услуги, които трябва да достигнат поне 100, да се привлекат от потребителите на Facebook, Които в момента са около 750 млн.

Livenews.bg