Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Заради Катуница „Атака“ подготвят протести

Цветан Цветанов незабавно да напусне поста си на шеф на предизборни щаб на ГЕРБ и да се заеме с пряката си функция на вътрешен министър, зове Волен Сидеров. Незабавно уволнение на директора на Областната дирекция на полицията в Пловдив Тодор Чонов поиска в декларация лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Причината е „престъпното му бездействие” по време на бунта в Катуница.

Волен Сидеров призовава още Цветан Цветанов незабавно да напусне поста си на шеф на предизборни щаб на ГЕРБ и да се заеме с пряката си функция на вътрешен министър. От „Атака“ искат председателят на парламента Цецка Цачева да свика извънредно заседание в понеделник 26 септември, „във връзка със убийството и мерките за сигурност по тази тема“.От партията се обръщат и към президента с искането за свикване на консултативен съвет за национална сигурност по темата “Циганската престъпност като заплаха за бъгарския етнос и националната сигурност“.

Волен Сидеров призова всички структури и симпатизанти на „Атака” на протест в понеделник от 12 часа пред областните дирекции на МВР под надслов „Стига престъпно бездействие срещу наглата циганска престъпност“.Премиерът Бойко Борисов призова всички партии и политици да се държат сериозно и да не провокират политически коментари и действия, защото това би довело до допълнително напрежение. „Получавам информация, че вече определени лидери на партии, предизборни щабове правят опити да яхнат протестите на хората“, каза министър-председателят. По думите му политика на етническа основа не бива да се прави.“Вярно е, че времето е изборно, но отговорните политици трябва да бъдат още по-внимателни сега. Въпроси и разсъждения от сорта чия страна трябва да се заема са несериозни в момента. МВР застава на страната на закона, без значение от това кой си е позволил да нарушава правовия ред в държавата, независимо от това дали са роми или българи”, коментира Борисов.

Livebiz.bg